Gratis shampoo of conditioner bij The Body Shop

Praat in het gratis forum over alles dat met gratis producten te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lois
Berichten: 1262
Lid geworden op: zo 28 sep 2014, 20:26

Gratis shampoo of conditioner bij The Body Shop

Bericht door Lois » wo 15 mei 2019, 19:46

THE BODY SHOP FAIR TRADE GERECYCLED PLASTIC & ONTVANG EEN GRATIS SHAMPOO OF CONDITIONER

Onze aarde komt om in het plastic. Elk jaar komt er meer dan acht miljoen ton in de oceanen terecht. 91% van het plastic wordt wereldwijd niet gerecycled. De meesten van ons kennen de beelden van de plasticsoep in onze oceanen wel. Maar er kleeft ook een sterk onderbelicht, menselijk aspect aan de plasticcrisis…

Meer dan drie miljard mensen leven zonder formeel afvalbeheer – dat is bijna de helft van de wereldbevolking. In deze delen van de wereld eindigt het huisvuil gewoon op straat of op grote vuilnisbelten, hierdoor is er een officieus beroep ontstaan: de afvalverzamelaar. De armste mensen van deze samenlevingen proberen de kost te verdienen door plastic afval te verzamelen. Alleen al in India wonen zo’n 1,5 miljoen afvalverzamelaars die dagelijks in totaal ruim 6.000 ton plastic verzamelen. Deze enorme hoeveelheden plastic zouden anders terechtkomen in onze rivieren en oceanen. Veel van deze afvalverzamelaars zijn vrouw. Zij leven vaak onder de armoedegrens, werken onder erbarmelijke omstandigheden, krijgen te weinig betaald en zijn door de samenleving verstoten. Maar als zij dit werk niet deden dan zou er nog veel meer plastic in onze rivieren en oceanen terechtkomen.

Lancering eerste Community Trade gerecycled plastic, focus op vrouwen

In samenwerking met Plastics For Change lanceert The Body Shop daarom haar eerste Community Trade-gerecycled plastic. Een fair trade recyclingsysteem waarbij de positie van de afvalverzamelaars wordt versterkt. Door de lancering van dit programma krijgen de afvalverzamelaars een eerlijke beloning voor hun werk, een stabiel inkomen en toegang tot betere arbeidsomstandigheden. Ook worden ze geholpen bij onderwijs en zorg, het verkrijgen van leningen en het herwinnen van het respect en de erkenning die ze verdienen. In de loop van drie jaar wordt de ingekochte hoeveelheid Community Trade-gerecycled plastic opgeschaald tot 900 ton, hiermee wordt de maatschappelijke positie van tot wel 2.500 afvalverzamelaars in Bangalore versterkt. Op den duur wil The Body Shop Community Trade-gerecycled plastic gaan gebruiken in al hun producten. Het bedrijf moet echter geschaald beginnen, omdat het samenwerkt met een startup en kleine groepen vuilnisrapers. Gaandeweg wordt de productie op een verantwoorde en duurzame manier opgeschroefd.

Nieuw recyclingprogramma in The Body Shop-winkels van start

The Body Shop gaat haar verpakkingen ook op een andere manier verduurzamen. In samenwerking met onder meer TerraCycle, een innovatief internationaal recyclingbedrijf, gaat The Body Shop het klanten gemakkelijker maken om lege verpakkingen te recyclen.

Het nieuwe recyclingprogramma gaat dit jaar van start in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Frankrijk en Duitsland. In deze landen kunnen klanten hun lege flessen, potten, potjes en tubes in de winkel inleveren. Daarna maken de recyclepartijen er nieuwe verpakkingen van, waar mogelijk op de lokale markt. En als dat niet mogelijk is, gebruiken de partijen het plastic voor nieuwe consumentengoederen zoals bankjes en gieters.

In alle winkels in deze landen komt een inzamelton te staan waar klanten vijf lege verpakkingen van The Body Shop producten kunnen inleveren. Als dank daarvoor ontvangen ze een beloning. The Body Shop wil dit initiatief snel uitbreiden naar alle landen, zodat er in elke winkel een inzamelpunt komt. Uiteindelijk wil het bedrijf de kringloop sluitend maken, zodat al het plastic terugkomt in de vorm van verpakkingen of winkelmeubilair.

Gratis shampoo of conditioner:


Deze actie is geldig op 18 mei 2019 van 11.00 – 15.00 uur in alle winkels van The Body Shop® in de Benelux met uitzondering van de outlets. Niet geldig online. Ontvang 1 (250 ml) Shampoo of (250 ml) Conditioner naar keuze in ruil voor maximaal 1 lege plastic beauty-verpakking van elk willekeurig merk (de “Aanbieding”). 1 (250 ml) Shampoo of Conditioner per klant. The Body Shop accepteert geen glazen verpakkingen of verpakkingen van ontvlambare producten.

https://www.pinkit.nl/beauty/the-body-s ... nditioner/
0 x
Groetjes, Lois

josje
Berichten: 48
Lid geworden op: za 11 okt 2014, 14:50

Re: Gratis shampoo of conditioner bij The Body Shop

Bericht door josje » za 18 mei 2019, 14:43

Bedankt voor de tip, ben vandaag een flesje shampoo wezen halen :D
1 x

Plaats reactie